Animaatio

Animaation alku

Animointi ja sen juuret ulottuvat 400 vuoden päähän, jolloin selattavista vihoista katsottiin… mitäpä muutakaan kuin eroottisia kuvia. Nykyään animaation eri tyylejä on useita, mutta yleisin on varmasti tietokoneanimaatio, jollaista mekin teemme sekä 3D-mallinnettuna että 2D-animaationa.

Olli Haveri

Olli Haveri

Graphic designer & CEO

"Animaatio on toimialariippumaton ja kustannustehokas esitystapa. Lisäksi animaatio kestää erinomaisesti aikaa verrattuna perinteiseen videoon!"

Esimerkkejä töistämme

Semel matkanhallintajärjestelmä animaatio

TOPI animaatio Whitestonelle, kansikuva

TOPI-animaatio Whitestonelle

FINE ohjeanimaatio, kansikuva

FINE ohjeanimaatio

FINE selitysanimaatio, kansikuva

FINE selitysanimaatio

REMOMEDI mainosanimaatio, kansikuva

REMOMEDI mainosanimaatio

EVpay mainosanimaatio, kansikuva

EVpay mainosanimaatio

itTaxibox selitysanimaatio-kansikuva

itTaxibox selitysanimaatio

Animointi: DryDouble mainosanimaatio-kansikuva

DryDouble mainosanimaatio

Animointi: Poickeus mainosanimaatio, kansikuva

Poickeus mainosanimaatio

Book a Taxi mainosanimaatio, kansikuva

itTaxibox selitysanimaatio

Animaatiossa tehdään usein yksinkertaistamista esimerkiksi siksi, että osa joka päiväisistä laitteista on vanhan näköisiä vuoden kuluttua. Yksinkertaistetusta laitteesta näkee mitä se esittää, mutta siitä on jätetty pois sellaiset muoti-ilmiöt, joiden voidaan kuvitella olevan melko lyhytkestoisia. Tämä voi koskea muotoilua, värejä, rakennetta tai vaikka animoitavaa käyttöliittymää. Yksinkertaistaminen voi tietysti liittyä myös animaation tyyliin.

Yksi animaation keskeisistä tehokeinoista on liioittelu. Esimerkkinä animaatio, jossa pallo putoaa pöydälle. Animaatiossa se usein litistyy epärealistisesti ja sen nopeus saattaa vaihdella liioitellusti, se pomppaa ylös ja jää siihen ”roikkumaan” hetkeksi. Ilmeitä ja eleitä liioitellaan myös, jotta tunnetta tai tapahtumaa saadaan korostettua. Ilman liioittelua animaatio näyttää melko tylsältä.

Matias Konttinen

Matias Konttinen

3D & Video Generalist

Käytän animaatioissa usein 3D-elementtejä, koska se lisää syvyyttä ja antaa ilmeelle lisäpuhtia.

Tärkeimmät animaation työvaiheet ovat käsikirjoitus, visualisointi ja animointi sekä äänisuunnittelu ja editointi. Animoinnin jokainen työvaihe vie aikaa ja siksi on tärkeää, että projektin animoija antaa asiakkaalle riittävästi kuvia ja malleja työn edistymisestä ja näin vältetään / vähennetään turhaa työtä.

Animaatio ja Poickeus

Poickeus käyttää ahkerasti erilaisia animaatiota asiakasprojekteihin. Tässä muutamia esimerkkejä projekteista, joissa olemme käyttäneet animaatiota.

Destia

3D-mallinsimme kalustoa ja palveluita Destialle, koska näin pystyimme lentämään kameran kanssa eri työkohtaista toisiin ja esittämään nopeasti Destian kymmenkunta palvelua.

Nicorette®

Animoimme Nicoretten 2D-käyttöohje- ja koulutusvideoita, joiden tarkoitus on helpottaa jakelukanavien henkilökunnan tuotekoulutusta. Nicorettelle teimme myös useita 3D-animointeja TV-mainoksiin sekä muihin videomainoksiin niin Suomeen kuin muihin Pohjoismaihin sekä Irlantiin ja Englantiin. Valitsimme 3D-animoinnin tuotemainoksiin, koska näin saimme realistisia tuotekuvia elävöitettyä ja esitettyä mahdollisimman hienosti.

Fine

Teimme useita selitysanimaatiota, joissa hankalia rahoitukseen tai vakuuttamiseen liittyviä asioita on purettu animaation keinoin helpommin ymmärrettäväksi.

Selitysvideo?

Selitysvideot ovat suosittuja eikä syyttä! Uudet työkalut mahdollistavat hauskat ja koukuttavat “piirrä ja pyyhi”-animaatiot.

Edellinen Seuraava
Sulje
Test Caption
Test Description goes like this

Varaa aika ilmaiseen konsultaatioon! Alkukartoituksen aikana pohdimme kanssanne sopivimman ratkaisun ongelmanne ratkaisemiseksi.

Lähettäessäni yhteydenottopyynnön hyväksyn, että antamiani henkilötietoja käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Humppilan Terveysasema

Humppilantie 24, 31640 Humppila

Iittalan terveysasema

Alvarinkuja, 14500 Hämeenlinna

Rengon terveysasema

Rengonraitti 28, 14300 Hämeenlinna

Riihimäen pääterveysasema

Kontiontie 77, 11100 Riihimäki

Tervakosken terveysasema

Kivimiehentie 2, 12400 Tervakoski

Janakkalan terveysasema

Tapailanpiha 13 B, 14200 Janakkala

Idänpään terveysasema

Anttilankatu 4, 13210 Hämeenlinna

Terveyskeskus

Pappilanniementie 9, 13880 Hattula

Terveyskeskus

Vihniöntie 5, 14700 Hauho

Valitse haluamasi rokotuspiste

Klikkaamalla punaista palloa löydät haluamasi toimipisteen yhteystiedot.